Geïnspireerd door de Tour de France?

Heeft de Tour de France je geïnspireerd om om te beginnen met wielrennen of om jouw wielerprestatie nieuw leven in te blazen?  Je bent hier aan het juiste adres! Beginnend of ervaren wielrenner? Geef jouw wielercarrière een kick-start of een boost.

Heb je al eens overwogen om te trainen met een fietsoach? Als fietscoach doe ik er alles aan om jouw fietscomfort te vergroten en blessures te voorkomen. Dit doe ik door twee werelden bij elkaar te brengen, namelijk mijn ervaring als fysio/manueel therapeut en mijn passie voor fietsen.

Wil je beginnen wielrennen? Dan heb ik alvast vijf tips voor je op een rij gezet:

  1. Start met een kort rondje fietsen, bijvoorbeeld 25 KM of een uur fietsen en kijk hoe dat gaat. Ga niet direct een rit van 80 KM rijden.
  2. Je eerste rondje kun je het beste alleen rijden. Met vrienden een sociaal rondje doen is gezelliger, maar beter van niet. De dynamiek van een groep is iets waar je aan moet wennen en waarbij het handig is om eerst al wat ervaring op te doen.
  3. Zorg altijd dat je iets te eten meeneemt als je gaat fietsen. Dit is een typische ‘beginnersfout’. Je zult verstelt staan hoeveel energie je verbruikt tijdens het fietsen en hoe belangrijk (en fijn!) het is als je voldoende eten en drinken meeneemt.
  4. Zorg dat je een voor een goede fietspomp in huis hebt en weet hoeveel bar er in je banden moet.
  5. Mijn laatste tip: een wielrenbroek heeft niet voor niets een ‘zeem’. Dat betekent dat een onderbroek in je fietsbroek niet nodig is. Dan krijg je namelijk alsnog een zere kont.

Reageren